Закуска з буряка та перцю «Вогник»

0

Консервувати самостійно я почала з 15 років, і за цей час мною було випробувано безліч рецептів. Якісь із них поступово відсівалися, інші переходили у розряд улюблених і постійно використовуваних. Цим рецептом колись давно зі мною поділилася подруга моєї матері і з того часу користуюся ним щорічно. Їмо цю закуску ми з м’ясом, рисом, локшиною, та й просто кидаємо декілька ложок у борщ. Колір після цього неймовірний!

Інгредиенти:
4 кг червоного буряка, 12 перчин червоного болгарського перцю, 12 цибулин, 2 перчини гіркого перцю (я використовую одну перчину, оскільки не дуже люблю гостре).
Маринад: склянка олії, склянка води, склянка оцту, 1,5 склянки цукру, сіль за смаком (я кладу півсклянки).

Приготування:
Буряк натерти на тертці. Перець почистити від насінинок й нарізати смужками, гіркий перець – дуже дрібно подрібнити. Цибулю – півкільцями. Все змішати, додати інгредієнти з маринаду і варити в каструлі при помірному кипінні 30-45 хвилин. Суміш гарячою розкласти в банки та закатати. Банки перевернути догори дном і вкутати до повного охолодження. 

28 Серпня, 2015 |

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Vantage Theme – Powered by WordPress.
Перейти до панелі інструментів