ВЕЛИКОДНІЙ СТІЛ: Риба, запечена в сметанному соусі

0

За цим рецептом я обожнюю запікати горбушу. Сама по собі ця рибка сухувата, тому потребує якогось соусу для набуття соковитості. Про те, що з цією функцією якнайкраще впораються молочні продукти (молоко, кефір, вершки, сметана) я прочитала в одній старій маминій кулінарній книзі. Втіливши знання на практиці, зрозуміла, що відтепер готуватиму рибу саме у такий спосіб. Страву не соромно поставити на святковий стіл і для фігури вона справжня знахідка, адже готується риба абсолютно без жиру.

Інгредієнти:
1 кг риби (судак, минтай, тілапія, горбуша, сьомга), 250 г цибулі, 300 мл сметани, 200 мл вершків (15-20%), сіль, перець, приправа «До риби».

Приготування:
Рибу нарізати порційними шматками-стейками, посипати приправами, полити лимонним соком. Залишити маринуватися 30-40 хвилин. Зелень дрібно покришити. Сир натерти на середній тертці. Цибулю нарізати кільцями. Змішати сметану і зелень.

Посолити, поперчити за смаком, додати дрібку цукру. Ретельно перемішати.
На дно форми вилити вершки та поверх встелити шар цибулі. За бажанням присмачити спеціями «До риби» та сіллю.

Рибу викласти у форму зверху на цибулю.

Залити все сметанним соусом із зеленню.

Посипати тертим сиром.


Поставити в духовку й запікати при температурі 180ºС протягом 35-40 хвилин. 

26 Квітня, 2016 |

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Vantage Theme – Powered by WordPress.
Перейти до панелі інструментів