У Хмельницькому їли арабські страви та обмінювалися непотрібними речами

0

Фрімаркети — безкоштовні ярмарки. У нашому місті зазвичай проводяться у рамках якогось іншого заходу. Як самостійний проект він не властивий для Хмельницького. Порвати всі шаблони й просто гарно провести час вирішила молодь.

-У людей є чимало непотрібних речей, які вони викидають у смітник, замість того, щоб поділитися ними з іншими. Окрім того, у нинішній час спілкування стає розкішшю. Тому сьогоднішній обмін речами також є приводом знайти нових знайомих, побачитися зі старими друзями і більше довідатися про людей, з якими живеш в одному місті, — розповідає ініціатор проекту Дарія Жданова.

Приходили на суботній “Free Market” з різних причин. Хтось нарешті захотів позбутися старого мотлоху, а хтось вирішив знайти щось цікавеньке й екзотичне. Перелік виставлених речей дійсно вражав різноманіттям: одяг, іграшки, прикраси, література й дивні артефакти, які важко піддаються класифікації. Можна було просто розлягтися на газоні й слухати музику. Більшість відвідувачів взагалі приходила за граним настроєм і спілкуванням.

– Сюди я прийшов не заради речей, а заради спілкування. Побачив чимало хороших знайомих, які нині я бачу десь раз на рік. З ними я хочу зіграти у сокс. Це рухлива гра, основна мета якої не дати м’ячу торкнутися землі, пасуючи його один одному виключно ногами. Окрім того, це соціальна гра, адже під час неї можна вільно спілкуватися з гравцями, — поділився Дмитро Скрипник.

 З часом мої смаки змінилися й в мене назбиралося багато непотрібного одягу. Й ось я вирішила ним поділитися з людьми. Самій ж впала в око книга Карлоса Кастанеди, яку я почала читати в електронному форматі. Тому я дуже рада, що прийшла сюди, — розповідає Аліна Школьник.

Також на фрімаркеті можна було навчитися грати на барабані під час майстер-класу від Саші Лісового чи скоштувати екзотичну для Хмельницького страву — фалафель.

– Фалафель — це поживна арабська страва з подробленого нута. Вона популярна на Близькому Сході, де є автентичним фаст-фудом. А ось у Хмельницькому про цю страву відомо не великій кількості людей. Сьогодні ми презентували фалафель для загалу, — розповіла Вероніка Ядуха.

Андрій Сойка

21 Липня, 2015 |

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Vantage Theme – Powered by WordPress.
Перейти до панелі інструментів