У Хмельницькому на конкурсі кухарів смажили м’ясо та готували різноманітні соуси

0

Минулого року учасників конкурсу було п’ять. Цьогоріч за звання кращого боролися лише три заклади ресторанного господарства міста, які на розсуд журі представили свої кулінарні шедеври.

-Серед продуктів, з яких готувалися страви, були риба, яловичина, свинина, овочі, спеції, та інші необхідні інгредієнти, – розповіла заступник начальника Хмельницького міського управління торгівлі Наталія Ковальчук. – Своє вміння гарно готувати на конкурс представили три заклади нашого міста: кафе «Наомі», «М- кафе» та кафе «Меркурій». Для кухарів цей конкурс дає гарний досвід і можливість себе професійно показати та на вміння інших колег подивитися.

Протягом години страви готували на кухні. Всі з нетерпінням очікували результатів.

-Я перший раз беру участь у конкурсі, хоча й працюю вже вісім років, – розповів кухар кафе «Наомі» Руслан Радецький. – Робота подобається, адже мені приємно дарувати людям позитивні емоції, які виражаються у смачно приготовленій страві. Сьогодні я обрав для приготування куряче м’ясо. Страва, яка вийшла в результаті – стейк на смаженій в базиліковому маслі картоплі. До нього ми також подали томати з сирним мусом.

– Працюю в цій сфері вже 10 років, – розповіла кухар кафе «Меркурій» Інна Шовдра. – Я неодноразово брала участь у конкурсі: в 2010, 2011 та 2012 роках. Після невеличкого перепочинку вирішила знову прийти. Конкурс дає можливість дізнатися про нові технології приготування їжі, кулінарні новинки, також є змога розкрити себе. Нам дали на вибір різні продукти, я вирішила зробити страву з риби. Вона подається у літній сезон з більш легким салатом. Мінімалізм у соусі, щоб на тарілці поруч з основною стравою не було багато гарніру. Риба готувалася в маринаді з соєвого соусу. Згодом до страви було додано масло з зеленю. Потім все це декорувалося. 

-Я приготував на конкурсі стейк в азіатському стилі з курки, соусу, а на гарнір була картопля, – розповів кухар «М- кафе» Денис Мельник. – Мені завжди дуже подобається працювати з м’ясом, тому саме страва з цього продукту була обрана для приготування. Працюю вже 10 років, але на конкурс прийшов вперше. Завжди цікаво щось пізнавати нове.

Згодом, свої кулінарні шедеври кухарі демонстрували присутнім та журі, а також розповідали про технологію приготування страви.

Приготовані страви виглядали дуже апетитно.

 Члени комісії оцінювали приготування конкурсних страв за десятибальною шкалою. Переможець був визначений за найбільше набраною кількістю балів. За рішенням журі 280 балів набрала кухар кафе «Меркурій» Інна Шовдра. Друге місце розділили кухарі «М- кафе» та «Наомі».За участь у конкурсі учасники отримали грамоти та призи.

Нагородження переможця відбуватиметься під час святкування Дня міста у вересні.

21 Липня, 2015 |

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Vantage Theme – Powered by WordPress.
Перейти до панелі інструментів