Турецький булгур на український лад

0

Проходячи маленькими вуличками міст Туреччини, ви можете відчути прекрасні аромати спецій, тушкованої цибулі й овочів, в поєднанні з дуже приємним запахом пшеничної крупи. Це і є булгур. Вперше я почула про такий спосіб приготування цієї крупи від своєї знайомої, яка відпочивала у Туреччині. Тепер вже часто готую такий от а-ля плов. Булгур по-турецьки готується із додаванням дрібненьких макаронних виробів, які слід попередньо підсмажити на сухій сковорідці.

Інгредієнти:
Склянка булгуру крупного помолу, 0,5 склянки макаронів, які дуже нагадують довгозернистий рис (у мене італійські дрібненькі зірочки з твердих сортів пшениці), половина кореня селери, велика морквина, 2 цибулини, 2 солодкі болгарські перці, 1-2 ч. л. цукру, 2 зубки часнику, оливкова олія, сіль, перець, улюблені травички-спеції, гостра та солодка паприки, маленький шматочок вершкового масла, куркума.

Приготування:
На суху сковорідку висипати макарони (сирі) й смажити до золотавого кольору.

Додати сирий булгур, злегка обсмажити все разом.

Залити все це водою, як на плов (вдвічі більше, ніж круп — 1:2). Додати пряні травки, спеції та трішки посолити. Готувати під закритою кришкою на маленькому вогні доти, поки вода не випарується. Можна додати для гарного смаку хорошого вершкового масла, але це за бажанням.

Уже на цьому етапі страву можна їсти, вона вже смачна.
Всі овочі, крім часнику, нарізати в довільній формі й обсмажити на оливковій олії.

Наприкінці додати подрібнений часник, цукор, посолити, поперчити. Тепер змішати готовий булгур із овочевою сумішшю та одразу ж подати.


 

6 Травня, 2016 |

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Vantage Theme – Powered by WordPress.
Перейти до панелі інструментів