Торт «Їжачок» — дуже просте рішення для святкового столу

0

Для ще більшої краси можна створити цікавий декор, поклавши їжакові на спинку яблука, грушу або печиво-грибочки, поруч поставити тістечко пеньочок.

Інгредієнти:
Для тіста: 2 яйця, 200 г вершкового масла, 1 ст. л. цукру, 1/4 ч. л. соди, 4 склянки борошна.
Для крему: банка згущеного вареного молока, 50 г вершкового масла.
Для глазурі: 2 ст. л. какао, 4 ст. л. цукру, 6 ст. л. молока, 2 ч. л. вершкового масла.

Приготування:
ТІСТО: масло натерти на тертці. Білки від’єднати від жовтків і збити в круту піну.

Жовтки розтерти з цукровим піском, з’єднати з маслом, додати соду, погашену оцтом.

Поступово всипати борошно, білки, замісити тісто. Розділити його на кульки й прибрати в холодильник на 30 хвилин.

Потім пропустити тісто через м’ясорубку (одразу на застелене пергаментом деко).

Випікати при 180ºС протягом 20-25 хвилин.

КРЕМ: міксером збити згущене молоко і масло в однорідну масу.

ГЛАЗУР: змішати какао, цукор і молоко. Поставити каструлю на вогонь і, постійно помішуючи, довести суміш до однорідності, а потім і до загустіння. Зазвичай, достатньо довести до кипіння й поварити 1-2 хвилини. Додати вершкове масло, розмішати.

ЗБИРАННЯ ТОРТУ: з’єднати пропечене тісто й крем.

Сформувати з нього їжачка. Залити його шоколадною глазур’ю.

Прикрасити насінням соняшника, імітуючи голки. Носик можна зробити з лісового горішка, очки – з родзинок. Поставити в холодильник на ніч.


 

6 Лютого, 2016 |

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Vantage Theme – Powered by WordPress.
Перейти до панелі інструментів