Сирники з вишнями, запечені під вершковим соусом
0Сирники настільки смачні та самодостатні, що не потребують ніяких додатків у вигляді сметани, варення й соусів при подачі. При запіканні вони ніби набухають і збільшуються майже вдвічі. Вершкова заливка дуже гармонійно доповнює цей смаколик. Мені він навіть більше нагадує ніжний десерт, ніж звичні банальні сирники.
Інгредієнти:
На 30 штук: 500 г сиру, 2 яйця, 1 ст. л. цукру, 1/2 ч. л. солі, 1 ч. л. соди, дрібка лимонної кислоти, 2 ст. л. борошна, 3 ст. л. манки, ванілін, 100 г вишень у власному соку (можна заморожених).
Соус: 250-300 мл вершків (15-20% жирності), 1/4 склянки цукру, пакетик ванільного цукру, 2 яйця, 1/2 склянки родзинок.
Приготування:
Сир, яйця, цукор та ванільний цукор збити в блендері до кремоподібного стану.
Додати вишні та ретельно перемішати.
Змішати сіль, соду і лимонну кислоту. З’єднати з борошном та манкою. Додати суміш в сир. Перемішати й вимісити ложкою густе тісто.
Розігріти сковорідку та влити олію. Ложкою набирати сирну масу, кидати шматочок у борошно, обкачати, сформувати кульку та “приплюснути” її пальцями.
Обсмажити з обох боків до золотавого кольору.
Викласти на паперовий рушник, видаляючи жир. Нагріти духовку до 200°С.
Приготувати соус: збити яйця з цукром і ванільним цукром. Помішуючи, влити вершки.
Перекласти сирники в ємність для запікання. Посипати родзинками.
Залити соусом.
Запікати 15 хвилин — спочатку 10 хвилин в режимі «низ», потім ввімкнути верх духовки, зменшивши температуру до 180°С.
Подати сирники до столу гарячими.