Сирники з вишнями, запечені під вершковим соусом

0

Сирники настільки смачні та самодостатні, що не потребують ніяких додатків у вигляді сметани, варення й соусів при подачі. При запіканні вони ніби набухають і збільшуються майже вдвічі. Вершкова заливка дуже гармонійно доповнює цей смаколик. Мені він навіть більше нагадує ніжний десерт, ніж звичні банальні сирники.


Інгредієнти:
На 30 штук: 500 г сиру, 2 яйця, 1 ст. л. цукру, 1/2 ч. л. солі, 1 ч. л. соди, дрібка лимонної кислоти, 2 ст. л. борошна, 3 ст. л. манки, ванілін, 100 г вишень у власному соку (можна заморожених).
Соус: 250-300 мл вершків (15-20% жирності), 1/4 склянки цукру, пакетик ванільного цукру, 2 яйця, 1/2 склянки родзинок.

Приготування:
Сир, яйця, цукор та ванільний цукор збити в блендері до кремоподібного стану.

Додати вишні та ретельно перемішати.

Змішати сіль, соду і лимонну кислоту. З’єднати з борошном та манкою. Додати суміш в сир. Перемішати й вимісити ложкою густе тісто.

Розігріти сковорідку та влити олію. Ложкою набирати сирну масу, кидати шматочок у борошно, обкачати, сформувати кульку та “приплюснути” її пальцями.

Обсмажити з обох боків до золотавого кольору.


Викласти на паперовий рушник, видаляючи жир. Нагріти духовку до 200°С.
Приготувати соус: збити яйця з цукром і ванільним цукром. Помішуючи, влити вершки.

Перекласти сирники в ємність для запікання. Посипати родзинками.

Залити соусом.

Запікати 15 хвилин — спочатку 10 хвилин в режимі «низ», потім ввімкнути верх духовки, зменшивши температуру до 180°С.

Подати сирники до столу гарячими.


 

13 Лютого, 2016 |

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Vantage Theme – Powered by WordPress.
Перейти до панелі інструментів