Сирно-шоколадна запіканка «Мармурова»

0

Знайшла її в соціальній групі «Записки шеф-кухаря», за що автору великий респект! Готується з білого й шоколадного тіста, тому й виходить такий гарний «мармуровий» ефект. Ніжна, в міру солодка, з ванільно-шоколадним смаком, за консистенцією дуже нагадує суфле. Маленьким вередунам, які не люблять сир точно сподобатися!

Інгредієнти:
Для білого тіста: 500 г сиру, 6 ст. л. сметани, 4 ст. л. цукру, 2 яйця, 1 ст. л. борошна, 1 ст. л. кукурудзяного крохмалю, півпачки ваніліну.
Для шоколадного тіста: 200 г гіркого шоколаду, 200 г вершкового масла, 5 яєць, 5 ст. л. цукру, 5 ст. л. борошна, півпачки ваніліну.

Приготування:
Для сирного тіста: збити сир зі сметаною, цукром, ваніліном і яйцями в блендері, додати борошно й крохмаль, розмішати до однорідної маси.


Для шоколадного тіста: окремо, в іншій мисочці, розтопити шоколад із маслом на водяній бані й охолодити.

Яйця збити з ваніліном і цукром. Змішати з шоколадом і маслом. До цієї суміші додати борошно й гарненько все перемішати (збивала міксером).
Змастити форму маслом (у мене кругла роз’ємна, діаметром 24 см). Викласти в неї спочатку шоколадну масу.

Зверху, рівно по центру – сирну.

Дерев’яною паличкою зробити візерунки.

Випікати в розігрітій до 180°С духовці від 40 до 60 хвилин.

Охолодити в формі. Подавати з фруктовим топінгом. Декорувати листочками м’яти.


 

8 Травня, 2016 |

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Vantage Theme – Powered by WordPress.
Перейти до панелі інструментів