Сирно-шоколадна запіканка «Мармурова»
0Знайшла її в соціальній групі «Записки шеф-кухаря», за що автору великий респект! Готується з білого й шоколадного тіста, тому й виходить такий гарний «мармуровий» ефект. Ніжна, в міру солодка, з ванільно-шоколадним смаком, за консистенцією дуже нагадує суфле. Маленьким вередунам, які не люблять сир точно сподобатися!
Інгредієнти:
Для білого тіста: 500 г сиру, 6 ст. л. сметани, 4 ст. л. цукру, 2 яйця, 1 ст. л. борошна, 1 ст. л. кукурудзяного крохмалю, півпачки ваніліну.
Для шоколадного тіста: 200 г гіркого шоколаду, 200 г вершкового масла, 5 яєць, 5 ст. л. цукру, 5 ст. л. борошна, півпачки ваніліну.
Приготування:
Для сирного тіста: збити сир зі сметаною, цукром, ваніліном і яйцями в блендері, додати борошно й крохмаль, розмішати до однорідної маси.
Для шоколадного тіста: окремо, в іншій мисочці, розтопити шоколад із маслом на водяній бані й охолодити.
Яйця збити з ваніліном і цукром. Змішати з шоколадом і маслом. До цієї суміші додати борошно й гарненько все перемішати (збивала міксером).
Змастити форму маслом (у мене кругла роз’ємна, діаметром 24 см). Викласти в неї спочатку шоколадну масу.
Зверху, рівно по центру – сирну.
Дерев’яною паличкою зробити візерунки.
Випікати в розігрітій до 180°С духовці від 40 до 60 хвилин.
Охолодити в формі. Подавати з фруктовим топінгом. Декорувати листочками м’яти.