Святкуємо Масляну: млинці на пиві тонкі та мереживні
0Млинці виходять тонкими й дуже смачними. Смак пива не відчувається, але воно дає гарний колір і додає млинцям ажурності. Якщо ж ви не любите пиво, то можна замінити його мінералкою або квасом.
Інгредієнти:
2 яйця, склянка пива, склянка молока, склянка борошна, 1-2 ст. л. цукру, 0,5 ч. л. соди, сіль за смаком, 3-4 ст. л. олії, ванілін.
Приготування:
Збити яйця, посолити, влити пиво й молоко, постійно помішуючи. Поступово додавати борошно, поки тісто не загусне. Додати цукор, ванілін, олію, соду (тісто виходить рідкуватим, але борошна додавати не потрібно. За рахунок цього млинчики виходять тоненькі й мереживні). На сковорідку наливати по дві ложки тіста, обсмажувати по декілька хвилин із кожного боку. Можна загортати у млинчики будь-яку начинку, формувати з них пиріг або тортик.
А можна подавати «пустими» з медом, сметаною, варенням чи згущенкою.
Смачної, вам, Масляної!