Стир-фрай із курячих сердечок

0

В такий спосіб можна приготувати практично все що завгодно, і обов’язково вийде яскраво, смачно й корисно. Зазвичай, стир-фрай готують у сковорідці вок. Смажать нарізані шматочками м’ясо, морепродукти, овочі та навіть локшину. Якщо ж спеціальної сковорідки у вас не має, згодиться будь-яка глибока з похилими стінками. Але готувати у ній потрібно на великому вогні й при постійному помішуванні.

Інгредієнти:
700-800 г курячих сердечок, 2 болгарських перці, велика цибулина, морквина, кунжут — для посипання.
Соус: 4 ст. л. соєвого соусу, 4 ст. л. цукру, 1 ч. л. крохмалю (будь-якого, у мене кукурудзяний), 2 ст. л. білого винного оцту, 1/3 ч. л. меленого червоного перцю,
2 зубки часнику, імбир (свіжий) — невеликий шматочок.

Приготування:
Сердечка почистити від жиру і судин, нарізати на 4 частини повздовж.


Цибулю, моркву і болгарський перець (краще, якщо він буде різних кольорів) нарізати соломкою.


Часник і імбир подрібнити.
Приготувати соус: змішати в глибокій тарілці соєвий соус, цукор, крохмаль і гострий мелений перець.
У сковородці розігріти декілька ложок рослинної олії і на великому вогні обсмажити сердечка. Коли вони зарум’яняться, викласти до них цибулю, моркву та болгарський перець. Смажити на великому вогні, постійно помішуючи до м’якого, але трішки хрусткого стану. Додати часник із імбиром.

Готувати ще хвилину. Потім влити соус і тушкувати все разом, помішуючи, декілька хвилин. Готовий стир-фрай притрусити злегка підсмаженим кунжутом.

Окремим рядком: сердечка виходять кисло-солодкими на смак з пікантною ноткою імбиру. Подавати добре з рисом, але страва чудово смакує і як самостійна. 

19 Вересня, 2015 |

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Vantage Theme – Powered by WordPress.
Перейти до панелі інструментів