Швидкий заливний пиріг зі шпинатом і яйцями

0

Інгредієнти:
Для тіста: 400 г кефіру (йогурту, сметани), 160 г вершкового масла, 2 ст. л. цукру, 0,5 ч. л. солі, 2 яйця, 280 г борошна, 1,5 ч. л. розпушувача.
Начинка: 300 г шпинату, 100 г зеленої цибулі, 4 яйця, 2 ч. л. французької гірчиці (в зернятках), сіль, перець.

Приготування:
Зелену цибулю і шпинат промити, висушити і нарізати (зелені повинно бути багато; у мене була повна велика сковорідка).

Злегка прогріти «зелену суміш» із вершковим маслом, щоб начинка пом’якшала і осіла.

Посолити, поперчити, додати гірчицю, нарізані кубиками круті яйця.


Приготувати тісто: вершкове масло розтопити, додати цукор і сіль, влити кефір і збиті яйця. Борошно змішати з розпушувачем, просіяти і додати до рідкої суміші. Змішати до однорідного стану.

Форму змастити маслом, притрусити панірувальними сухарями й вилити трохи більше половини тіста (у мене роз’ємна форма 28 см в діаметрі).
Викласти начинку, зверху залити рештою тіста.


Випікати при 200ºС близько 35 хвилин до золотавої скоринки.

Охолодити до теплого стану, накривши пиріг рушником. Потім викласти пиріг з форми та нарізати порційними шматочками. 

3 Серпня, 2015 |

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Vantage Theme – Powered by WordPress.
Перейти до панелі інструментів