Салат «Цезар по-українськи» із оселедцем

0

Чому по-українськи? А тому, що замість курки в салатику використовується улюблений усіма українцями продукт – оселедець. У поєднанні із запеченим буряком він утворює неймовірний дует. Перше враження від салату — красота та смакота. І ще — житні сухарики рекомендую готувати самим, оскільки магазинні, як правило, бувають і сильно пересушені, і додатково посолені, і присмачені усілякою гидотою. А вдома їх можна заправити часничком, ароматними травками та улюбленими спеціями. Таку хрумку смакоту можна їсти навіть без салату.

Інгредієнти:
1 слабосолений оселедець (видалити шкіру, розібрати на філе), 2 великі жмені листків салату, середній буряк, 3 варених курячих або 10 перепелиних яєць, 50 г твердого сиру (у мене пармезан, але можна будь-який інший на ваш смак).
Для сухариків: 2 скибочки житнього хліба, 2 ст. л. оливкової олії, 3-4 зубки часнику, карі, прованські трави, сіль, суміш перців мелена.
Заправка: 3 ст. л. оливкової олії, 1 ст. л. світлого бальзамічного оцту (можна винного або сік лимона), 1 ч. л. ніжної гірчиці, перець за смаком, дрібка цукру.

Приготування:
Приготувати сухарики: хліб порізати кубиками й підсушити на сухій сковорідці. Потім змішати олію, вичавлений часник, сіль, трави та спеції, ретельно перемішати та полити сухарики. Перемішати.


Приготувати заправку: з’єднати всі інгредієнти і збити їх вінчиком до однорідності. Залишити настоюватися протягом декількох хвилин.
Складання салату: листя салату помити, обсушити паперовим рушником і викласти на дно пласкої тарілки (можна порційно, а можна на одній великій тарілці).

Буряк загорнути у фольгу й запекти у духовці. Потім почистити й нарізати дуже тонесенькими пелюстками (я використовую овочечистку, якою зазвичай чистять картоплю). Розкласти на листя салату.


Оселедець нарізати тонкими слайсами (приблизно по 5 мм) поперек філе і розкласти на тарілці поверх пелюсток буряка.


Яйця нарізати дольками (перепелині навпіл) і розкласти зверху.


Потім — тонко “настружити” сир (можете натерти на тертці).


Безпосередньою перед подачею посипати житніми сухариками. Полити салат підготовленою заправкою і за бажанням дати просочитися 5-10 хвилин.

 

26 Лютого, 2016 |

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Vantage Theme – Powered by WordPress.
Перейти до панелі інструментів