Салат із копченої курки з сиром та ананасами без майонезу

0

Смаки курки та ананасів гармонійні, а особливо з доповненням сиру. Тому базовими для салату є саме ці інгредієнти. А до них за бажанням додають і інші – рис, кукурудзу, горіхи, сухарики тощо. У моїй родині дуже полюбляють саме класичний варіант, яким залюбки нині ділюся із вами.

Інгредієнти:
400 г копчених курячих гомілок (або грудок), 2-3 яйця, 150 г сиру сулугуні, маленька цибулина, 300 г ананаса (свіжого або консервованого),
Для соусу: 100 г сметани, 1 ч. л. солодкої піжонської гірчиці, 1 ст. л. лимонного соку, дрібка солі, дрібка цукру, 1 ст. л. оливкової олії, перець мелений.
Для подачі: тарталетки з пісочного тіста.

Приготування:
Дуже дрібно нарізати цибулю. Замаринувати її з цукром і оцтом на 10 хвилин. Копчену курячу грудку порізати невеликими шматочками.


Сир нарізати кубиками.


З консервованих ананасів попередньо злити рідину й також нарізати невеликими шматочками. Відварити круто яйця, охолодити й нарізати кубиками.


З’єднай курку, яйця, ананас, цибулю, сир. Змішати всі інгредієнти для соусу. Заправити салат та ретельно перемішати.

Перед подачею розкласти у тарталетки або подати в одній загальній салатниці.


ОКРЕМИМ РЯДКОМ: готовий салат відразу ж подавати на стіл, інакше він пустить сік і вийде занадто рідким. Саме тому я і люблю подавати його у тарталетках, дуже вони потім смачні, коли просочаться соусом. В сезон дуже смачно додавати у цей салат болгарський перець.


 

23 Березня, 2016 |

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Vantage Theme – Powered by WordPress.
Перейти до панелі інструментів