Рис вегетаріанський із кабачками та морквою

0

За бажанням, цій страві можна надати східні нотки, додавши кунжутну олію та шафран. А любителі гострої їжі оцінять варіант із перчиком чилі. Я готувала велику порцію на чималу компанію, якщо ж ви плануєте вечерю на четверо чоловік, то сміливо можете врізати всі інгредієнти навпіл.

Інгредієнти:
0,5 кг рису, 3 молодих кабачка, 2 великі морквини, 2 цибулини, 3-4 зубки часнику, 2 ч. л. кунжутної олії (за бажанням), перчик чилі (за бажанням, я не використовувала), 2-3 ст. л. олії для смаження, сіль, перець за смаком, дрібка цукру, карі, паприка.

Приготування:
Рис добре промити і відварити до готовності в будь-який зручний для вас спосіб (головне, щоб він вийшов розсипчастим).

За бажанням можна частину води при варінні замінити курячим бульйоном, гарнір вийде більш ситним.
Цибулю і часник почистити, тонко некрупно порізати, викласти в сковорідку з розігрітою олією, трохи посолити й обсмажити, помішуючи, 1,5-2 хвилини.

Моркву почистити, порізати соломкою.

Додати її в сковоріду з цибулею і часником. Смажити, помішуючи, 3-4 хвилини.
Кабачок нарізати як і моркву.

Так само додати в сковорідку й обсмажити до готовності (3-4 хвилини). Додати цукор та спеції, перемішати.


У підготовлені овочі викласти відварений рис, посолити і поперчити за смаком, додати кунжутну олію (за бажанням). Обережно перемішати й потримати на плиті ще хвилину.

Окремим рядком: для любителів гостренького перець чилі почистити від насіння, дрібно нарізати і додати до овочів із рисом, перемішати, потримати на плиті хвилину, зняти з вогню й дати ще настоятися кілька хвилин.


 

8 Вересня, 2015 |

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Vantage Theme – Powered by WordPress.
Перейти до панелі інструментів