Риба, запечена під «шубою» з бекону
0З беконом рекомендується запікати рибу, яка не може «похвалитися» високою жирністю. Це і горбуша, і тріска, і путасу. Я взяла саме останню, оскільки вона у нас дуже поширена. До того ж, не дорога і корисна. Під час запікання з бекону витоплюється жир, не даючи підсихати рибі, а сама риба набуває яскравий копчений смак і аромат. Рецепт путасу, запеченої з беконом, — стане гарною прикрасою вашої кулінарної колекції.
Інгредієнти:
1 кг риби (будь-якої морської; у мене — путасу), 100 г копченого бекону, 100 г тертого сиру, сік лимона, гірчиця, сіль, перець, приправа «До риби», соєвий соус.
Приготування:
Рибу ретельно почистити, помити, просушити, нарізати шматочками. Посолити, поперчити, приправити спеціями для риби, скропити соком лимона й залишити на годину маринуватися.
Потім змастити зверху гірчицею та соєвим соусом.
Зверху — тоненькі смужечки бекону.
Посипати все тертим сиром.
Запікати в духовці, розігрітій до 190ºС, близько 30-35 хвилин, поки на беконі не утвориться золотава скоринка.
Готову страву прикрасити зеленню і скибочками лимону.