Постимо смачно: Лаханорізо — тушкований із молодою капустою рис по-грецьки

0

Всього кілька інгредієнтів, півгодини часу й на столі чудовий і корисний обід. Страва дуже ситна, незважаючи на те, що пісна. Дуже раджу взяти її на замітку всім вегетаріанцям і всім тим, хто постить, не пошкодуєте. Рис можна взяти будь-який, смак і консистенція готової страви не постраждає. Я брала пропарений довгозернистий і лаханорізо вийшло у мене розсипчастим-розсипчастим. Любителям гострої і пікантною їжі можна приправити страву перцем чилі або каєнським. До речі, томатний сік можна замінити розведеною у воді томатною пастою хорошої якості (на 1 л води 150 г пасти).

Інгредієнти:
Головка молодої капусти (600-700 г), 500 г рису, 2 цибулини, 2 морквини, 1 л томатного соку, 3 ст. л. оливкової олії, сіль, суміш перців мелена, сушений базилік, орегано, перець чилі — за бажанням, 1 ст. л. цукру.

Приготування:
Цибулю почистити й порізати тонкими півкільцями, Моркву натерти на тертці.
Капусту тоненько нашаткувати. В сковорідці ВОК або сотейнику спасерувати моркву та цибулю.

Покласти капусту й смажити на досить сильному вогні, періодично помішуючи (овочі повинні добре підрум’яниться і злегка карамелізуватися, це надасть страві особливого смаку й аромату; я додаю трішки цукру, щоб посилити цей процес).


Коли овочі будуть готовими, додати до них промитий рис. Перемішати, посолити, поперчити, заправити сушеними травками.

Перекласти все в товстостінну каструлю або в гусятницю, залити все томатним соком.

Довести до кипіння, зменшити вогонь до мінімуму й накрити кришкою. Тушкувати до випаровування всієї рідини.

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: лаханорізо чудово смакує і в гарячому, і в теплому, і в холодному вигляді. Готову страву можна посипати улюбленою зеленню. 

22 Квітня, 2016 |

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Vantage Theme – Powered by WordPress.
Перейти до панелі інструментів