Печиво «Розанчики» – улюблені солодощі мого дитинства
0Скільки пам’ятаю себе, просто обожнювала мамине печиво із безе всередині. Вона називала його «Розанчики» й балувала нас із братом ним щотижня. Відірватися від нього просто неможливо, рука так і тягнеться за черговим смаколиком. Рецепт із часом загубився у безрозмірних «засіках» кулінарних рецептів. І лише нещодавно, гортаючи старі мамині зошити, я натрапила на цей шедевр. Залюбки ділюся ним із вами!
Інгредієнти:
Тісто: 200 г вершкового масла, 2 солодких ванільних сирка (можна з родзинками чи курагою; по 90 г кожен), 2 склянки борошна (по 250 г), трохи менше чайної ложки соди (погасити оцтом), ванілін.
Крем: 2 білки, 150-200 г цукру, мак, горіхи або родзинки.
Приготування:
Крем: білки збити в міцну піну, додавши цукор. Поставити у холодильник.
Тісто: в миску покласти масло кімнатної температури, сирки, соду з оцтом. Все ретельно збити вінчиком.
Всипати поступово борошно. Замісити м’яке тісто (воно дуже приємне в роботі, не прилипає до рук). Прибрати його в холодильник на 20 хвилин, а потім розрізати на дві частини.
З кожної розкачати пласт, завтовшки приблизно як на вареники.
Змастити кожен половиною крему.
Посипати маком, горіхами або родзинками.
Згорнути рулети.
Розрізати їх на шматочки-пеньочки, завтовшки з палець. Деко встелити пергаментом. Викласти печиво.
Випікати в гарячій духовці при 180-200ºС до готовності (25-30 хвилин).
ОКРЕМИМ РЯДКОМ: цукор у тісто я не кладу, оскільки сирки солодкі. Проте солодкоїжки можуть дадавати його за смаком.