Паста пенне з тунцем, спаржевою квасолею та зеленим горошком

0

Назва цієї пасти, яка має вигляд коротеньких рифлених трубочок, походить від італійського слова «penna» – «перо». Пенне рігате – один із найулюбленіших форматів макаронів всього італійського півострова, для якого майже в кожному регіоні своя назва. Консервований тунець, зелений горошок, спаржева квасоля, цибуля, морква та багато-багато сиру… Це один із найулюбленіших рецептів пасти мого чоловіка. Навіть я, людина яка практично не їсть локшину, пасту з тунцем дуже навіть поважаю. Готувати її просто, а смак дуже цікавий.

Інгредієнти:
500 г локшини пене (бажано з твердих сортів пшениці), склянка зеленого горошку (у мене заморожений),1 л курячого бульйону, велика цибулина, велика морквина, склянка порізаної шматочками спаржевої квасолі (можна замороженої), 3 зубки часнику, 1 ст. л. вершкового масла, склянка вершків (у мене 10%, але можна й молока), сіль, перець, 200 г твердого сиру, 200 г тунця консервованого шматочками.

Приготування:
Розігріти в сковорідці вершкове масло на середньому вогні й підсмажити на ньому цибулю, нарізану кубиками. Коли вона стане прозорою, додати подрібнений часник.


Додати у сковорідку нарізану соломкою морквину, спаржеву квасолю, горошок. Посолити, поперчити за смаком. Через декілька хвилин додати тунець. Перемішати.


Викласти суміш в каструлю, перемішати із сирими макаронами. Потім влити гарячий підсолений курячий бульйон і вершки. Довести до кипіння, накрити кришкою і готувати на слабкому вогні 12 хвилин, поки макарони не стануть м’якими. Наприкінці додати тертий сир і перемішати, щоб він з’єднався з іншими компонентами і розплавився.

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: купувати краще справжню італійську пасту та якісний тунець. Останній я, зазвичай, беру у власному соку (в такому собі желе), а не в олії. Так страва буде менш калорійною. Звісно, що пенне можна замінити на фузіллі чи фарфале.
 

3 Квітня, 2016 |

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Vantage Theme – Powered by WordPress.
Перейти до панелі інструментів