П’ять способів використовувати недопите вино
0Додавати в улюблені страви
Вино надає страві особливої вишуканості. Так, до прикладу, біле традиційно використовується при приготуванні італійського різотто. Маленький секрет справжніх шеф-кухарів — це додавання невеликої кількості білого вина в крем-супи, а також в соуси. Червоне ж вино любить м’ясні страви та десерти. У ньому смачно тушкувати телятину або яловичину, додавати в десертні соуси тощо.
Перетворити на оцет
І магія тут ні до чого. Досить поставити відкорковану пляшку вина в темне місце приблизно на два тижні, додавши за бажанням чилі перець. Коли з’явиться характерний кислуватий запах, пляшку можна закрити. Винний оцет — чудова приправа для салатів і соусів.
Зварити глінтвейн
Він чудово підійде і для дружньої зустрічі, і для романтичного вечора. Вариться цей напій досить просто, а додаткові інгредієнти варіюються за вашим бажанням. Стандартними прянощами для глінтвейну є кориця, гвоздика і кардамон.
Використовувати в косметичних цілях
Завдяки винній кислоті, вино чудово освіжає і злегка відбілює шкіру, полегшуючи проникнення зволожувальних речовин і вітамінів при подальшому використанні вашого звичного крему. Для спа-процедур найкраще підходить червоне сухе вино, яке можна додавати у ванну (достатньо буквально 3 невеликих чашок, розчинених у воді). Інший варіант — заморозити вино і протирати крижаними кубиками обличчя.
У господарстві
Червоне вино чудово підходить для позбавлення від накипу в чайнику. Досить додати у воду 2 ч. л. напою і 2 ч. л. цукру, а потім прокип’ятити. Ще червоне вино незамінне, якщо потрібно позбутися неприємного запаху, який неминуче виникає в процесі приготування, особливо якщо ви обробляєте рибу. Нанесіть вино на посуд, залиште на 5-10 хвилин, а потім помийте його. Біле вино може стати вашим незамінним помічником під час миття вікон. Для досягнення ідеального результату досить додати декілька ложок напою в пульверизатор.