Овочева запіканка «Троянда»

0

Рецепти овочевих запіканок настільки ж різноманітні, наскільки багата ваша фантазія. А ще вони можуть бути дуже красивими. Для приготування страви ви можете комбінувати шари з різних овочів: картоплі, моркви, кабачків, помідорів, баклажанів й заправляти їх будь-якими спеціями.

Інгредієнти:
3 великі баклажани, 2 великі кабачка (у мене цукіні – зелені та жовті), 3-4 солодких перці, 300 мл вершків (15-20%), 6 яєць, 150 г російського сиру, 3 помідори, зелень, сіль, перець, мускатний горіх за смаком.

Приготування:
Форму для пирога змастити вершковим маслом та посипати панірувальними сухарями. Баклажани тоненько нарізати повздовж та посолити. Відставити на 15-20 хвилин, щоб позбутися гіркоти. Потім їх слід промити та відтиснути. Інші овочі також нарізати довгими тонкими скибочками. Викласти їх колами у форму, чергуючи кабачки, баклажани та перець.


Приготувати заливку: Яйця збити виделкою, додати вершки, сіль, перець, мускатний горіх, подрібнену зелень, порізані шматочками помідори й натертий на тертці сир. Ретельно перемішати.

Рівномірно вилити суміш на овочі.


Накрити форму фольгою і поставити в попередньо розігріту до 180ºС духовку на годину (я випікала 40 хвилин).

Зняти фольгу і випікати ще 30 хвилин, поки овочі стануть м’якими, а пиріг не набуде золотавої скоринки. 

6 Серпня, 2015 |

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Vantage Theme – Powered by WordPress.
Перейти до панелі інструментів