Огірочки, мариновані з кетчупом «Чилі»
0Смак цієї заготовки виходить дійсно досить незвичним і зовсім не гострим (як можна було б припустити раніше). Але це можна поправити, якщо в саму банку ще «підкинути» хорошого червоного гострого перцю. Хрусткі, «міцненькі», трішки солодкуваті, і незмінно неймовірно смачні!
Інгредієнти:
На 1 л банку: кріп кілька гілочок (або один зонтик), листок хрону, 2-3 зубки часнику, перець горошком, лавровий листок.
На 4 л банки: 6 склянок води (1,2 л), склянка цукру, склянка оцту, 2 ст. л. солі (я кидаю з гіркою), 150 г кетчупу «Чилі».
Приготування:
Зелень, яку підготували для консервації, часник помити і скласти на дно в банки (я кладу також листки смородини). Потім — огірки (також ретельно помиті, я ще додатково замочую їх на декілька годин для "хрумкості"). Додати спеції.
Приготувати маринад: закип’ятити воду і додати туди цукор, сіль, оцет і кетчуп і трохи проварити.
Залити огірки в банках гарячим маринадом. Після цього банку з огірками встановити в каструлю, на дно якої покласти або дерев’яне кружальце або просто рушник і залити до горлечка банки водою. Довести до кипіння і стерилізувати огірки приблизно 15-20 хвилин (до зміни кольору). Дістати банки і закатати металевими кришками (я перевертаю готову заготовку догори дном та вкутую до повного охолодження).