«Невидимий» яблучний пиріг до Дня закоханих

0

Щоб їжа святкової вечері відтіняла почуття, потрібно, щоб всі страви були легкими та не обтяжували шлунок. І хоча на ніч вживати вуглеводи не рекомендується, це не привід відмовлятися від десерту. Потрібно лише готувати щось корисне та не калорійне. Мій невидимий пиріг саме з цієї опери. Стограмовий шматочок цієї яблучної смакоти містить лише 167 ккал. А отримав він свою назву завдяки тому, що основна маса пирога — найтонші яблучні «чіпси». Після випікання вони ніби розчиняються в невеликій кількості тіста, й останнього практично в пирозі не видно. На зрізі — десятки найтонших часточок яблук. Пиріг виходить дуже соковитим і дуже яблучним.

Інгредієнти:
Для тіста: 180 мл молока, 2 ст. л. коньяку, 10 г розпушувача, 160 г борошна, 4 яйця, 4 ст. л. оливкової олії (можна соняшникової рафінованої), 6 яблук, ванілін.
Для заливки: яйце, 2 ст. л. вершкового масла, 80 г цукру.
Для оздоблення: волоські горіхи.

Приготування:
Яйця збити вінчиком із цукром та ваніліном у легку піну. Вмішати олію та коньяк.

Додати просіяне з розпушувачем борошно. Наприкінці влити молоко.
Яблука почистити й нарізати за допомогою спеціальної тертки на дуже тонкі пластинки.

Вмішати яблука в тісто.


Викласти тісто в форму діаметром 18-20 см (у мене у вигляді серця, встелена пергаментом, змащена маслом, а бока ще й присипані панірувальними сухарями).

Випікати 30 хвилин при 200ºС.


Для заливки: з’єднати яйце, розтоплене масло і цукор. Збити віночком.

Витягнути гарячий пиріг, викласти на нього часточки горіхів. Залити зверху заливкою.

Продовжувати випікати ще 10-15 хвилин.

Потім пиріг повністю охолодити (краще поставити на ніч у холодильник) і лише тоді вийняти із форми. За бажанням притрусити пудрою.


 

10 Лютого, 2016 |

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Vantage Theme – Powered by WordPress.
Перейти до панелі інструментів