Не шашликом єдиним або Які закуски взяти на пікнік
0Виїжджаючи на природу або організовуючи у власному дворі пікнік, люди часто займаються приготуванням шашлику. Ця страва стала незамінним атрибутом подібних заходів. М’ясо готують практично в усіх країнах світу і воно стало справжнім символом відпочинку. Як приготувати шашлик, читайте тут. Цього разу ми пропонуємо рецепти страв, які смакуватимуть до м’яса.
Салати
Є три головні правила салату до шашлику: він має бути простим, швидким в приготуванні і легкий для травлення. Саме тому краще за все робити салат із овочів.
З капусти
Капуста – 1 шт
Огірок свіжий – 2 шт
Соняшникова олія – 3 ст. ложки
Пучок петрушки
Оцет – 2 мл
Смачний весняний салат – з білої редьки. Готується дуже просто і швидко. Такий салат можна приготувати як на святковий стіл, так і на природу, до шашлику.
Редька біла – 400г
Яблука – 2 шт.
Сметана – 2 ст. л
Гірчиця в зернах – 1 ч. л
Насіння соняшника – 1 ст. л
Страви, завернуті в лаваш
Така закуска на природу прекрасно виручає на пікніку. Поки смажиться шашлик, є чим перекусити. А готувати дуже швидко. В лаваш можна завернути будь-що.
Лаваш – 1 шт
Помідори – 1 шт
Твердий сир – 150-200 г
Зелень
Майонез
Лаваш — 1 шт.
Бринза — 150-200 г
Масло вершкове — 100-150 г
Кінза — по вкусу
Зелень
Фарширований багет
Багет або батон розрізати вздовж, видалити м’якоть. Всі інгредієнти дрібно нарізати, змішати з соком лимона, гірчицею, розм’якшеним маслом і перцем. До цієї суміші додати підсушений в духовці і дрібно розкришену м’якоть хліба, ще раз перемішати, укласти в половинки хліба і з’єднати. На деякий час фарширований багет потрібно покласти в холодильник. Перед подачею до столу багет нарізається скибочками.
Багет 1 шт.
Варені сосиски 400 г
Солоні огірки 200 г
Вершкове масло 150 г
Гірчиця 1 / 2 ст. л.
Лимонний сік 1 / 2 ст. л.
Сіль, мелений перець за смаком
Свіжа зелень
Урізноманітнити стіл можна і дуже простими стравами. Наприклад, можна наперед відварити яйця, а на пікніку начинити половинки яєць плавленим сирком та часником з майонезом.
Сосиски в лаваші
Вірменський лаваш 2 листа
Сосиски 8 шт.
Сир 100 г
Пучок зелені
Майонез, кетчуп, гірчиця для подачі
Основа цієї страви – лаваш і сосиски. Можна додати сир, зелень, майонез, кетчуп або гірчицю. Начинений лаваш треба підсмажити на решітці до золотистого кольору. Подавати з кетчупом, гірчицею або майонезом