«Ледачий» рис із гомілками
0Рис не потрібно готувати окремо, все розміщується на одному деці або в формі для запікання. Далі — все за вас робить духовка. Маленький секрет — готувати цю страву краще при низькій температурі: чим довше вона запікається, тим смачнішою виходить.
Інгредієнти:
2 великі морквини, половина кореня селери, 2 великі цибулини, 3-4 зубка часнику, 800 г гомілок, сіль, перець, улюблені спеції, 1 ст. л. сметани, 1 ч. л. гірчиці, соєвий соус, 200 г твердого сиру.
Приготування:
Гомілки замаринувати в солі, перці, спеціях, сметані, гірчиці та соєвому соусі. Залишити на годинку.
Моркву та селеру натерти на крупній тертці, цибулю — нарізати півкільцями, часник – подрібнити. Всі овочі обсмажити на олії.
Викласти овочеву засмажку на дно форми з високими бортиками.
На них висипати зверху 2 склянки промитого рису й розрівняти.
Потім викласти гомілки й залити обережно 4 склянками води.
Посолити, поперчити. Запікати до готовності. За декілька хвилин до кінця приготування зверху за посипати тертим сиром.
При подачі на тарілку викладається спочатку рис, а зверху – гомілки.
ОКРЕМИМ РЯДКОМ: я накривала форму періодично фольгою, щоб гомілки не пригоріли. Якщо мало буде води, щоб рис приготувався, в процесі можна підливати її. Ще смачніше заливати страву бульйоном.