Курячі крильця з вишнями
0Для приготування можна взяти цілу курку (1-1,2 кг) порізану порційними шматочками або ті частини тушки, які ви любите. Я брала курячі крильця, як на мене вони виходять найсмачнішими. Вишні можна брати будь-які: свіжі, заморожені, у власному соку. Якщо ж берете з компоту, то вино треба взяти сухе; якщо свіжоморожені — десертне або напівсолодке.
Інгредієнти:
10 курячих крилець (1 кг), 500-600 г вишень без кісточки (у мене консервовані у власному соку), 200 мл червоного сухого вина, 2 ст. л. меду, сіль, чорний і червоний перець, карі, куркума, хмелі-сунелі.
Приготування:
Якщо у вас заморожені вишні, то їх слід розморозити та видалити кісточки (у мене вишня з банки, тож, відповідно, я цей пунк пропустила). Курячі крильця ретельно помити та замаринувати у солі та спеціях протягом 15-20 хвилин.
На сковорідці розігріти олію й обсмажити м’ясо до золотавої скоринки.
Крильця скласти у каструлю або казанок для запікання. В жир, у якому смажилася курка, викласти вишні та вишневий сік, який витік із них. Мед розмішати з вином (до речі, цього разу вино у мене було рожеве, і мені більше сподобався колір страви, з червоним вином колір темніший) і вилити у сковорідку.
Підсолити та поперчити, трішки потушкувати та вилити соус на крильця.
Тушкувати все разом протягом 20-30 хвилин.