Короп, запечений в сметані з овочами

0

Якщо готувати рибину цілою, то потім дуже незручно її розділяти на порції. Але нещодавно я знайшла вихід — запекла коропчика порційними шматками, але так, що на декові рибка абсолютно не втратила своєї цілісності…

Інгредієнти:
1,5-2 кг коропа (можна так само готувати товстолоба, білого амура, судака тощо), 4-5 морквин, 2-3 цибулини, 200 г сметани, приправа «До риби», сіль, дрібка цукру, 3-4 картоплини.

Приготування:
Рибу ретельно випатрати, помити, нарізати порційними шматками. Посолити, поперчити, приправити приправою. Викласти шматочки на деко, змащене олією, імітуючи цілу рибину (я при нарізанні ретельно стежила, який шматочок за яким слідує).

Моркву натерти на тертці, цибулю — нарізати кубиками. Спасерувати овочі на сковорідці (за смаком підсолила та додала дрібку цукру). Додати половину сметани й тушкувати все разом.

Нафарширувати овочево-сметанною сумішшю черевце коропа (чим більше овочів, тим смачніше).

Зверху рибу намастити сметаною, яка залишилася, обкласти навколо кубиками картоплі.

Запікати в добре розігрітій духовці до золотавого кольору.

Подавати зі шматочком лимона, прикрасити листочком м’яти. 

21 Липня, 2015 |

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Vantage Theme – Powered by WordPress.
Перейти до панелі інструментів