Консервовані помідорки чері в солодкому маринаді

0

Інгредієнти:
Помідори чері, морква, цибуля, петрушка, листя вишні та смородини, лавровий листок та перець чорний горошком (все на смак).

Маринад: на 2 л води – 10 ст. л. цукру, 2 ст. л. солі, 150 г оцту.

Приготування:
Помідори чері добре помити і відібрати тільки цілі плоди (м’які і пом’яті краще не брати! Я консервую ці малесенькі томати-бусинки з плодоніжками, так красивіше й зручніше). Кожну помідорку проштрикнути зубочисткою декілька разів навколо місця, де є плодоніжка (це робиться для того, щоб при заливці маринаду плоди не потріскалися). Цибулю та моркву почистити і нарізати кільцями й кружальцями. Зелень петрушки та листя вишні й смородини добре промити.
Банки простерилізувати або обдати окропом. Також потрібно прокип’ятити кришки.
В приготовані банки на дно викласти по декілька листочків вишні й смородини, 3-4 горошини перцю, лавровий листочок (також можна додати селеру, якщо є. А якщо любите гостреньке, можна додати кілька шматочків гіркого перцю без насіння). Далі викладаємо помідори чері (до половини банки), нарізані цибулю, моркву, знову помідори. Зверху – петрушку. Маринад закип’ятити й ще гарячим залити банки з помідорами. Накрити кришками і стерилізувати доти, поки петрушка не змінить колір (буквально декілька хвилин!).
Банки закатати, перевернути догори дном, добре вкутати ковдрою і залишити так охолоджуватися на 24 години.
 

8 Серпня, 2015 |

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Vantage Theme – Powered by WordPress.
Перейти до панелі інструментів