Кавуновий салат із фетою по-грецьки

0

Він готується дуже просто, і при цьому досить варіативний: можна додати або прибрати тонкі кільця червоної кримської цибулі. Але поєднання солодкого кавуна з яскравим насиченим смаком сиру з козячого та овечого молока залишається незмінним. Якщо ви любите «погурманити» і таки зважитеся спробувати цей салат, настійно раджу не використовувати європейські аналоги сиру фета з коров’ячого молока, а віддати перевагу оригіналу. В крайньому випадку, можна використовувати якісну овечу бринзу. Також, рекомендую використовувати для салату найсолодший кавун, який лишень зможете знайти.

Інгредієнти:
3 маленькі огірка, половина червоної кримської цибулі, 3 помідора , 200 г кавуна, червоний болгарський перець, 200 г овечого сиру фета, півсклянки порубаного листя м’яти .
Для заправки: 1 ст. л. бальзамічного оцту, 1 ч. л. солі, 1 ч. л. цукру, 1/4 ч. л. свіжозмеленого чорного перцю, 2 ст. л. оливкової олії.

Приготування:
Починаємо з заправки: змішати оцет, сіль, цукор, перець в невеликій мисці. Додати оливкову олію і ретельно збити. На деякий час відкласти вбік.

Витягнути кісточки з кавуна і нарізати його великими шматками. Огірок нашаткувати тонкими кружальцями, цибулю та перець – півкільцями, помідорами – часточками. Обережно змішати все у великій мисці, посипати м’ятою. Полити заправкою. Подавати до столу бажано одразу.


 

17 Серпня, 2015 |

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Vantage Theme – Powered by WordPress.
Перейти до панелі інструментів