Картопля «Шато» — традиційний гарнір родом із Франції
0Картопля «Шато» — це гарнір із картоплі, який спочатку декілька хвилин варять у киплячій воді, а потім запікають до золотавої скоринки. Страва виходить дуже апетитною, ароматною без зайвого крохмалю та жиру. Підходить для подачі до риби, курки або м’яса.
Інгредієнти:
500 г картоплі, 30 мл оливкової олії, сіль, суміш перців, паприка, улюблені трави (у мене орегано), 3-4 зубків часнику.
Приготування:
Картоплю добре помити за допомогою металевої губки, почистити. Якщо використовуються молоді бульби, то їх краще залишити цілими. Старі — слід нарізати дольками (на 4-6 частин).
Відварити підготовлену картоплю у великій кількості підсоленої води. Опускати її слід у киплячу воду й варити близько 3-5 хвилин, потім злити воду. На деко викласти картоплю, потім трохи посолити її та поперчити, посипати улюбленими травками й паприкою.
В олію вичавити часник, розмішати й полити цією сумішшю картоплю. Випікати 30 хвилин при 200ºС.
ОКРЕМИМ РЯДКОМ: якщо є бажання, можна відразу ж на деко порізати якусь домашню ковбаску або м’яско й усе разом запекти.