Імам баялди – фаршировані баклажани по-турецьки

0

У процесі приготування я зробила один відступ, який не дуже суттєвий, на мій погляд. Головне, що тепер ми, як і той вразливий імам, готові їсти цю закуску чи не щодня.

Інгредієнти:
5 баклажанів, 10 помідорів, 2 цибулини, 1 велика болгарська перчина, 3 зубки часнику, перець гострий чилі (я брала половинку), 3-4 ст. л. оливкової олії, сіль, перець, цукор, петрушка, базилік.

Спосіб приготування:
Шкірку з 3-4 помідорів надрізати навхрест і ошпарити їх окропом. Очистити від шкірки і нарізати невеликими кубиками. Цибулю – тонкими півкільцями, часник – подрібнити, тонко нарізати і перці.
Влити половину оливкової олії на сковорідку. Кинути туди цибулю і спасерувати її.

Як тільки вона почне набувати золотавий колір, додати подрібнений часник, перець і помідор, зелень.

Тушкувати кілька хвилин, щоб помідор пустив сік і волога трохи випарувалася. Зняти з вогню начинку. Злегка поперчити й посолити.
У баклажан зрізати кінчики і одну смужку шкірки (повністю очищати його від шкірки не потрібно!). Розрізати синенькі повздовж, не дорізаючи до кінця. Баклажани викласти у форму.

Розсунути м’якоть пальцями й начинити їх спасерованою овочевою сумішшю.


Приготувати томатний соус-«пассату»: помідори, які залишилися збити в блендері, з цукром, сіллю та оливковою олією.

Залити цією сумішшю деко з баклажанами.

Накрити фольгою та запікати на середньому вогні протягом 40 хвилин. Потім фольгу зняти й пекти ще 15-20 хвилин.


Окремим рядком: в оригінальному рецепті зелень не використовується взагалі. Я ж без зелені не можу, тому додала у начинку зелений базилік та петрушку. Закуска чудово смакує як у холодному, так і в гарячому вигляді.


 

8 Серпня, 2015 |

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Vantage Theme – Powered by WordPress.
Перейти до панелі інструментів