Гомілки із сюрпризом
0Гомілки із сюрпризом виходять дуже соковитими. Це не класичні фаршировані курячі ніжки, адже м’ясо відділяти від шкірки й робити з нього фарш не потрібно. Тут вистачить лише вийняти кістку. Завдяки сиру й овочам, з яких складається фарш, курятина стає ароматнішою та смачнішою. До речі, начинка може бути різною. Тому обирайте інгредієнти за смаком, міксуйте і радуйте близьких своїми кулінарними шедеврами!
Інгредієнти:
1 кг курячих гомілок, 200 г твердого сиру, цибулина, половина кореня селери, морквина, олія для смаження, сметана, часник, сіль, перець, куркума, мед.
Приготування:
Гомілки промити й обережно видалити кісточку, залишаючи шматочок суглоба.
Замаринувати наші курячі заготовочки в сметанному маринаді: сметана, часник, сіль, перець, куркума, мед (можна додати ще й гірчицю для пікантності).
Приготувати начинку: моркву та селеру – натерти на тертці, цибулю – нарізати кубиками.
Сир натерти на тертці. Овочі обсмажити й змішати з сиром.
Гомілки вийняти з маринаду, зняти рукою його надлишки й нафарширувати овочево-сирним фаршем.
Кожну ніжку скласти на змащене олією деко й полити залишками маринаду.
Випікати в попередньо нагрітій духовці до рум’яної скоринки.