Французький грибний крем-суп із часниковими грінками

0

Головне правило приготування цієї страви — керм-суп повинен бути густим і однорідним. Якщо ж у вас вийшла дуже густа консистенція, то розбавте її бульйоном, у якому варилася картопля. Крем-супи можна повторно розігрівати або в мікрохвильовці, або на плиті, на невеликому вогні.

Інгредієнти:
500 мл м’ясного бульйону (у мене зі свинини, але підійде і курячий), 400 г печериць, 600 г картоплі, 2 цибулини, морквина, 200 мл вершків (у мене 20%) ,1 ст. л. вершкового масла, 1 ст. л. борошна, сіль, суміш перців, дрібка розмарину, куркума, мускатний горіх, зелень петрушки.
Для прикрашання: декілька гілочок рукколи, сухарики, сметана.

Приготування:
Картоплю почистити, нарізати кубиками. Залити м’ясним бульйоном, посолити, відварити до готовності. Після того, як картопля звариться, злити бульйон (але не виливати!), картоплю потовкти. Цибулю дрібно покришити, моркву — натерти на тертці. Гриби помити й нарізати. Обсмажити цибулю та моркву на вершковому маслі. Додати гриби, трохи посолити й приправити спеціями.


Смажити доти, поки не випарується вся рідина. Наприкінці всипати борошно й все разом трохи обсмажити. Подрібнити в блендері гриби з овочами.

Додати грибне пюре до картопляного, трохи посолити, поперчити. Ще раз перемішати все блендером (я просто перемішала ложкою). Влити потроху бульйон. Довести до кипіння, але не кип’ятити (при розігріві також доводити до кипіння, але не кип’ятити).

Наприкінці влити вершки, всипати подрібнену зелень петрушки й ретельно перемішати.


При подачі прикрасити гілочками рукколи, сметаною та посипати часниковими гріночками. Для їх приготування батон нарізати кубиками, підсмажити у духовці, а потім полити гріночки оливковою олією та заправити вичавленим часником.


 

31 Липня, 2015 |

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Vantage Theme – Powered by WordPress.
Перейти до панелі інструментів