Фарширована скумбрія по-царськи
0Вперше я скуштувала таку рибку на святкуванні дня народження своєї подруги й колеги по роботі та одразу ж зрозуміла — цей рецепт мій (Тетянко, моя подяка не знає меж!). М’ясо скумбрії виходить дивовижно ніжним, соковитим і ароматним, овочева начинка — ідеально доповнює страву. Але головне в ній — поєднання простоти приготування й вишуканості. Для мене ж основний плюс цього рецепту, що готується скумрія без смаження, тобто без використання жиру.
Інгредієнти:
2 заморожених скумбрії, 2 морквини, 2 цибулини, 2 ст. л. желатину, сіль, перець, спеції «До риби», зелень (за бажанням).
Приготування:
Скумбрію випатрати, відрізати голову, обробити, ретельно помити, обережно звільнити від хребта й кісток (у вас має вийти філе на кшталт розкритої книжки).
Тушку посолити, поперчити (я ще посипала спеціями «До риби»).
Якщо використовуєте зелень, то її слід подрібнити й притрусити нею скумбрію. Цибулю дрібно порізати, моркву натерти на тертці. Овочі спасерувати на олії, трішки підсолити й присмачити перцем та дрібкою цукру.
Начинку охолодити й викласти на одну половинку рибного філе по всій довжині. Другу половинку посипати 1 ст. л. сухого желатину.
Обережно з’єднати дві половинки, імітуючи цілу скумбрію. Щільно загорнути рибку в харчову плівку в декілька шарів (у вас мають вийти такі собі «мумії»).
Покласти заготовки в киплячу воду й варити протягом 30 хвилин. Потім рибу дістати й покласти під прес, не звільняючи її з плівки! (на тарілку скумбрію, зверху — обробну дошку та щось важке). Коли риба охолоне, поставити в холодильник мінімум на 3 години. Після цього можна зняти плівку й нарізати шматочками.
ОКРЕМИМ РЯДКОМ: в оригіналі цього рецепту була маленька порада: нарізати рибу просто в плівці, щоб шматочки були рівненькими й не розвалювалися. Але в мене й без плівки скумбрія чудово нарізалася й трималася купки.