Бананові оладки на кефірі

0

Якщо подавати цю страву, доповнюючи її різними ласощами, до прикладу, варенням, шоколадом, згущеним молоком, сметаною або фруктами, вона ніколи не набридне. Бананові оладки на кефірі виходять пишними, ніжними, з легкою повітряною структурою.

Інгредієнти:
3 банана, 200 мл кефіру, 2 яйця, склянка борошна (можливо знадобиться і більше), 4-5 ст. л. цукру, сіль за смаком, 0,5 ч. л. соди, ванілін, родзинки.

Приготування:
Банани за допомогою виделки необхідно розім’яти в кашку.

В мисці з’єднати яйця, ванілін і цукор, ретельно збити вінчиком. Влити кефір (підійде і скисле молоко, головне, щоб воно було не гірким. Годиться навіть молочна сироватка — але на кисляку або кефірі смачніше), додати розім’яті банани та жменю родзинок.
Висипати в тісто соду й ретельно перемішати (кисломолочний продукт чудово гасить соду без оцту, головне, добре перемішати: чим більше бульбашок у тісті — тим пишнішими будуть оладки!). Трохи посолити й просіяти в миску борошно (спочатку візьміть склянку, перемішайте, а потім, якщо потрібно, додайте ще. За консистенцією тісто має бути як густа жирна домашня сметана).


Смажити оладки на середньому вогні до зарум’янювання з обох боків.


Готові оладки викладати на паперовий рушник, щоб видалити зайвий жир. Подавати, прикрасивши шматочками бананів (я ще полила згущеним молоком).

Окремим рядком: вся принадність цього рецепту в тому, що найсмачнішими оладки виходять із перестиглих бананів. Таким чином, маємо чудовий спосіб утилізації продуктів. 

16 Вересня, 2015 |

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Vantage Theme – Powered by WordPress.
Перейти до панелі інструментів