Баклажани в лимонно-медовій карамелі

0

Інгредієнти:
500 г баклажанів, 5 зубків часнику, олія для смаження, сіль, зелень петрушки.
Карамель: 3-4 ст. л. меду, 50 мл лимонного соку, 1 ч. л. меленого коріандру, 0,5 ч. л. гострого меленого червоного перцю.

Приготування:
Баклажан порізати повздовж скибочками завтовшки 0,5-0,7 см. Рясно посолити, залишити на годину.

Потім добре помити від солі, викласти на рушник, дати обсохнути. На олії обсмажити часник, нарізаний тонкими скибочками, до легкої рум’яності (його не викидати, просто видалити зі сковорідки).

У часниковій олії обсмажити до готовності баклажани з обох боків.


Приготувати карамель: мед змішати з лимонним соком. Довести до кипіння, дати покипіти на маленькому вогні 5 хвилин, потім додати у суміш смажений часник, коріандр і червоний пекучий перець.

Обсмажені баклажани змішати з карамеллю (складати в ємність і поливати кожен шар), прошаровуючи дрібно нарізаною зеленню.

Поставити в холодильник на декілька годин для просочення (чим довже закуска стоїть, тим смачнішою стає). 

26 Серпня, 2015 |

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Vantage Theme – Powered by WordPress.
Перейти до панелі інструментів