Завдяки серцям хмельничан недоношені немовлята отримали шанс побачити світ власними очима

0

Хмельницькому обласному перинатальному центру подарували офтальмологічне обладнання. Його вдалося придбати за кошти, зібрані під час благодійної акції «Від серця до серця».

«Обладнання придбали за кошти, зібрані у минулому році. Жителі Хмельницької області пожертвували більше 76 тисяч гривень і саме на ці гроші – 76 тисяч 150 гривень – було придбане це медичне обладнання. Тому усіх, хто долучався, – волонтери, співорганізатори чи небайдужі люди, які кидали у наші скриньки гроші, – хочу привітати з таким гарним результатом нашої роботи», – розповідає координатор акції благодійного фонду «Від серця до серця» у Хмельницькій області Наталія Шмурікова.

Благодійний фонд «Від серця до серця» на зібрані кошти придбав ретиноскоп та вставки для корекції зору – це офтальмологічне обладнання для перевірки гостроти зору. Ним користуватимуться у відділенні післяінтенсивного догляду новонароджених дітей Хмельницького обласного перинатального центру.

«Недоношені діти потрапляють сюди після відділення інтенсивної терапії новонароджених і лікуються тут до двох-трьох місяців, аж до виписки, – пояснює керівник Хмельницького обласного перинатального центру Лариса Притуляк. – У таких дітей найчастіші ускладнення із зором та нервовою системою. І обладнання, яке ми сьогодні отримали, вкрай необхідне для адекватного обстеження дітей.»

Ретиноскопом «Heine Beta 200» перевірку пройшли уже перші немовлята: «Ним ми оглядаємо сітківку, основні частини очного дна, зоровий нерв та судини. У діток , які народилися недоношеними, зазвичай сітківка ще незріла. У цього апарату високоякісна оптика, багато фільтрів, які дають можливість лікарю деталізувати чи є у дитинки патологію та у чому полягає. Завдяки цьому можна призначити правильне лікування на ранніх стадіях і повністю вилікувати немовля», – запевняє лікар-ретинолог Оксана Добровольська.

Тим часом, 1 квітня знову стартує благодійна акція «Від серця до серця». Основний етап збору коштів відбудеться у неділю, 26 квітня. Цього разу організатори хочуть придбати за кошти пожертв реанімаційне обладнання для однієї із дитячих лікарень.

 

26 Березня, 2015 |

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Vantage Theme – Powered by WordPress.
Перейти до панелі інструментів