Закуска з маринованих баклажанів і перцю-гриль

0

Закуска чудово підходить до м’яса, курки, картопляного пюре, до рису… Зберігається довго. Проте, скажу чесно, не перевіряла. Адже з’їдається вона миттєво! Готуйте, поки сезон овочів не закінчився!

Інгредієнти:
1 кг баклажанів, 1 кг червоного болгарського перцю, невеликий пучок кропу та петрушки, головка часнику.

Маринад: 350 мл води, 1 ст. л. солі, 2 ст. л. цукру, 1 ст. л. бальзамічного оцту (можна винного або просто лимонний сік), олія для обсмажування.

Приготування:
Перець почистити, промити, обсушити, розрізати на 4 частини (це якщо перчини великі, а якщо дрібні — на 2 частини). Покласти їх на деко, змастити пензликом олією.

Запекти в духовці при 180-200 градусах до рум’яної скоринки.

Баклажани помити, обсушити, нарізати кільцями, завширшки 1-1,5 см (я навіть попередньо не підсолювала, гіркота в готовій закусці не відчувається). Обсмажити в олії до золотавої скоринки.

Зелень і часник дрібно нарізати.

В зручну широку каструльку (або пластиковий контейнер) скласти овочі шарами: баклажани-зелень-перці-зелень і т. д. Овочі залити готовим охолодженим маринадом.

Для маринаду: в кип’ячену воду кімнатної температури додати сіль, цукор, оцет — все перемішати до розчинення. Залити цим маринадом овочі. Охолоджені овочі закрити кришкою, прибрати в холодильник, дати настоятися 24 години.


 

26 Липня, 2015 |

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Vantage Theme – Powered by WordPress.
Перейти до панелі інструментів