За зірвані первоцвіти перед судом відповість 20 жителів Хмельниччини

0

До Червонокнижних рослин Хмельниччини відноситься шафран гейфелів, а місця, де зростає ця незвичайна квітка, взяті під охорону. Це заказники “Панівецька дача”, “Сатанівська дача”, “Совий яр”, “Циківський”. Крім того, що шафран – рослина декоративна, вона ще й лікарська. Через масовий збір для продажу ареал виду значно скоротився.

«На жаль, збирання первоцвітів дуже шкодить природі рідного краю ще й тим, що не дає можливості цим рослинам утворити насіння, а виривання з цибулинками призводить до їх повного знищення. Крім цього ушкоджуються також сусідні квітки, ламаються стебла та бруньки, а кожна зірвана рослинка первоцвіту це втрата 15-20 насінин, які могли б дати нове покоління рослин у майбутньому. У перспективі масове знищення ранньовесняних рослин збирачами заради малоприбуткового продажу і тимчасової вигоди призводе до помітного зменшення їх кількості в природі, а згодом і до повного зникнення цих видів», – повідомляє прес-служба Державної екологічної інспекції в Хмельницькій області.  

Операція «Первоцвіт 2015» триматиме до кінця травня, а відповідно – продовжуються рейдові перевірки у місцях продажу червонокнижних видів рослин. 

Читайте такожУ Хмельницькому продавці підсніжників від міліції ховаються, але штрафи платити не бояться

16 Квітня, 2015 |

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Vantage Theme – Powered by WordPress.
Перейти до панелі інструментів