За ухилення від служби гранатометника з Ізяславського району засудили до п’яти років ув’язнення

0

Бердянський міськрайонний суд завершив розгляд кримінального провадження щодо трьох бійців новоград-волинської 30-ї окремої механізованої бригади, яких звинуватили в ухиленні від військової служби в умовах бойової обстановки — частина третя статті 409 Кримінального кодексу України.

Відповідно до матеріалів провадження, 4 серпня минулого року підрозділи 30-ї окремої механізованої бригади, виконуючи розпорядження керівника сектору “Д” штабу антитерористичної операції, прибули до Степанівки (Шахтарський район Донецької області), де повинні були охороняти село та забезпечити виведення з оточення та евакуацію техніки 79-ї окремої аеромобільної бригади, 72-ї окремої механізованої бригади та 24-ї окремої повітряно-десантної бригади.

Протягом 4-12 серпня позиції, які займали підрозділи 30-ї окремої механізованої бригади, неодноразово обстрілювали бойовики зі ствольної артилерії, реактивних систем залпового вогню та мінометів.

Близько 12-ї години 12 серпня троє військовослужбовців бригади, серед яких був і гранатометник із села Кіндратки Ізяславського району, відмовилися нести військову службу у Степанівці і здали зброю та бойові припаси заступнику командира бригади. Опісля бійці сіли у кузов невідомого “КРАЗу”. На ньому військові доїхали до села Сонцеве Старобешівського району Донецької області, звідки цивільним транспортом дісталися до пункту постійної дислокації військової частини у Новоград-Волинську Житомирської області.

Щоб уникнути ув’язнення, обвинувачені погодилися на угоду із прокурором та визнали свою винну в ухиленні від військової служби в умовах бойової обстановки. Бердянський міськрайонний суд покарав бійців п’ятьма роками ув’язнення з випробувальним терміном у три роки.

2 Лютого, 2015 |

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Vantage Theme – Powered by WordPress.
Перейти до панелі інструментів