За минулий рік понад 120 посадовців-корупціонерів притягнули до відповідальності

0

Впродовж 2014 року за вчинення корупційних правопорушень до кримінальної та адміністративної відповідальності притягнуто понад 120 посадовців Хмельницької області. Як інформують у прокуратурі, до суду скеровано обвинувальні акти у 37 кримінальних провадженнях, а шістьом особам повідомлено про підозру.

“Більше половини встановлених корупційних злочинів – за фактами одержання неправомірної вигоди. Суми хабарів коливаються від 1600 гривень до 12 тисяч доларів США”, – повідомляє прес-служба прокуратури Хмельницької області.

Правоохоронці розслідували провадження про корупційні правопорушення у бюджетній і транспортній сферах, освіти та охорони здоров’я, земельних правовідносинах. Зокрема, щодо восьми працівників міліції, колишнього голови обласної ради та шести сільських голів, керівників підрозділів Державної виконавчої служби, Державної міграційної служби, Укртрансінспекції, директора Кам’янець-Подільського медичного училища.

За даними відомства, від корупційних злочинів державні інтереси зазнали шкоди на суму понад 1 мільйон гривень. З них більше 400 тисяч гривень відшкодовано, на решту суми прокурорами пред’явлено позови.

13 Січня, 2015 |

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Vantage Theme – Powered by WordPress.
Перейти до панелі інструментів