За хабар судитимуть посадовця Державної служби з надзвичайних ситуацій

0

Як повідомляла раніше газета “Є”, начальника одного з районних секторів Головного управління Державної служби з надзвичайних ситуацій у Хмельницькій області упіймали “на гарячому” при спробі отримати хабара. Нині прокуратурою області завершено досудове розслідування та спрямовано до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні щодо посадовця. Обвинуваченого відсторонено від посади.

“Посадовець вимагав від підлеглого пожежника-рятувальника 400 доларів США за невнесення вищестоящому керівництву пропозицій про притягнення його до дисциплінарної відповідальності та можливого подальшого звільнення з посади, – повідомляє прес-служба прокуратури Хмельницької області. – Під час одержання обумовленої суми “надзвичайника” було викрито працівниками прокуратури спільно зі співробітниками УБОЗ УМВСУ в області. При цьому, з метою укриття слідів злочину, він намагався спалити гроші.”

За інформацією прокуратури, начальнику районного сектору ГУ ДСНС інкримінується вчинення кримінального правопорушення, передбаченого частиною третьою статті 368 Кримінального кодексу України (одержання службовою особою неправомірної вигоди, поєднане з вимаганням). Наразі обвинуваченого відсторонено від посади, за рішенням суду до нього застосовано запобіжний захід у вигляді застави у сумі 40 тисяч гривень.

31 Березня, 2015 |

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Vantage Theme – Powered by WordPress.
Перейти до панелі інструментів