З початку березня від псевдобанкірів постраждало 5 людей

0

Шахраї телефонують до потенційних жертв та повідомляють, що з їхньої картки намагалися зняти гроші, тож потрібно встановити додатковий захист. А далі випитують особисті дані та знімають усі гроші.

Нещодавно жертвою шахрайства за такою схемою стала 67-річна кам’янчанка. На мобільний потерпілої зателефонував незнайомий чоловік та представився працівником банку. Він повідомив, що декілька місяців тому з рахунку пенсіонерки хтось намагався зняти кошти, але служба безпеки банку миттєво зреагувала та заблокувала операцію. Аби в майбутньому не допустити подібних дій, банк пропонує встановити підвищений захист банківського рахунку. Сама процедура займе декілька хвилин. Від клієнта потрібна лише згода та номер карткового рахунку. Пенсіонерка не вагаючись погодилась та повідомила всі необхідні дані. А за декілька хвилин після розмови отримала СМС-повідомлення про зняття 1000 гривень з її рахунку.

По даному факту працівниками Кам’янець-Подільського міськвідділу міліції відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 190 «Шахрайство» Кримінального кодексу України.

Правоохоронці та банкіри вкотре застерігають: банк ніколи не телефонує клієнту для уточнення будь-яких даних! Якщо до вас таки зателефонували та пропонують підвищення кредитного ліміту, терміново заблокувати картку та підключити якусь послугу, краще покладіть слухавку та зверніться у найближче відділення банку або самі зателефонуйте у банк за перевіреним номером.

12 Березня, 2015 |

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Vantage Theme – Powered by WordPress.
Перейти до панелі інструментів