«З «братанням» містами ми запізнились на 23 роки!»

0

Хмельницький активно налагоджує зв’язки із новим побратимом – Старобільськом – районним центром Луганської області, що неподалік від передової. Хоча угоду про партнерство вони підписали менше трьох місяців тому – 23 січня, на спільній сесії міської та районної Старобільської рад, на якій були присутні делегати з Хмельницького, наші міста вже активно співпрацюють.
Минулого тижня подільська делегація відвідала прифронтовий Старобільськ. Вона не лише передала майже 20 тон гуманітарної допомоги, а й влаштувала кілька концертів: для місцевих мешканців, переселенців, студентів, наших військових – бійців з восьмого полку спецпризначення. Для них виступала наша «Мистецька подільська сотня» – творчий колектив друзів-волонтерів: Оксана Радушинська, Віктор Шайда, Артем Ромасюков, Антон Вараниця, Назарій Поляков, Марина Українець та Катерина Аргунова.

Хмельницька делегація, значну частину якої складала «Мистецька подільська сотня», у Старобільську. Фото з архіву Оксани Радушинської.

Наші ж побратими зі Сходу не забарились із візитом-відповіддю – на початку цього тижня завітали до Хмельницького. Вони ознайомились із роботою однієї з міських поліклінік та «Хмельницьктеплокомуненерго», а також зустрілись з освітянами. «З «братанням» містами ми запізнились на 23 роки! – констатує перший заступник голови Старобільської районної державної адміністрації Олександр Калінін. – Але, сподіваюсь, ми швидко надолужимо згаяне. Наш райцентр зараз у 50 кілометрах від передової. Тому у Старобільську – чимало переселенців, з яких 850 – це школярі. Місто – перенавантажене. До речі, я не сприймав би переселення мешканців Донбасу до Росії як особисту образу: у кого де родичі, туди вони і переїжджають».
За словами виконуючого обов’язки Хмельницького міського голови Костянтина Чернилевського, нині тривають «змагання» між гімназіями №1 та №2, учні якого навчального закладу спілкуватимуться он-лайн з школярами із прифронтового міста-побратима. «А влітку плануємо запросити дітей із Старобільська на відпочинок та оздоровлення до нашого табору «Чайка», – каже Костянтин Чернилевський.
У травні старобільці знову збираються у гості до хмельничан – влаштують подолянам концерт, щоб хоча б якось віддячити за турботу-заботу про свого прифронтового побратима та ознайомити із творчістю своїх колективів.
 

7 Квітня, 2015 |

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Vantage Theme – Powered by WordPress.
Перейти до панелі інструментів