Які трофеї, привезені із зони АТО, конфісковують у хмельничан?

0

З якою метою «атошники» привозять зброю на мирну території – у міліції не знають. За словами начальника управління карного розшуку Олександра Карпова, жодного факту продажу поки що не зафіксовано. Але привезені трофеї військові використовують в інших ситуаціях. Протягом 2014-2015 року  задокументовано 14 фактів  незаконного поводження зі зброєю військовими, серед них є й ті, які повернулися зі Сходу.

Нагадаємо, нещодавно в центрі Хмельницького затримали 7 чоловік, які в автомобілях перевозили зрою та боєприпаси. Двом з них висунуто обвинувачення. Чоловікам загрожує до 7 років позбавлення волі.  

Проводиться розслідування по ще одному військовому, який намагався виїхати з Хмельницького із гранатометами та іншими боєприпасами. 22-річного молодика затримали на залізничному вокзалі.   

Для посилення контролю за незаконним обігом зброї на Хмельниччині протягом двох місяців проводили операцію під умовною назвою «Зброя та вибухівка» .  Під час заходів, за даними управління карного розшуку УМВС України у Хмельницькій області, задокументовано 40 кримінальних проваджень. Олександр Карпов відмітив, що раніше у подолян  конфісковували  боєприпаси часів  Другої Світової війни, але зараз знаходять сучасні автомати та гранати. Це безпосередньо пов’язано із проведенням антитерористичної операції.  

27 Березня, 2015 |

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Vantage Theme – Powered by WordPress.
Перейти до панелі інструментів