Виноградний пиріг від Джеймі Олівера

0

Я, як і завжди, була в захваті від рецепту Олівера. Пиріг буквально тане у роті, а поки він стояв у духовці, по квартирі розносився такий аромат, що збіглися всі рідні. А ще він просто величезний! Оливкова олія не відчувається взагалі й не дає гіркоти. Вона потрібна для того, щоб тісто вийшло пухким і ніжним. Без неї пиріг буде більше схожим на звичайний кекс. У жодному разі не додавайте замість оливкової олії побільше вершкового масла, інакше пиріг вийде дуже жирним.

Інгредієнти:
4 яйця, 270 г цукру (у мене 200 г), 180 г вершкового масла (кімнатної температури), 100 мл оливкової олії, 150 мл молока, 1 стручок ванілі (у мене ванільний цукор), 400 г борошна, 1,5 ч. л. розпушувача, цедра 2 апельсинів, цедра 2 лимонів (у мене одного), 500 г винограду без кісточок.

Приготування:
Збити яйця з цукром до збільшення маси в об’ємі в двічі-тричі. Додати вершкове масло й оливкову олію.

Знову ретельно збити. Влити молоко і додати ванілін. Борошно просіяти разом із розпушувачем, додати в тісто. Обережно перемішати ложкою. Додати цедру лимона і апельсина.

Залишити тісто на 10 хвилин, потім додаємо половину винограду.
Викласти тісто у форму (у мене 28 см!) і відправити в духовку на 10 хвилин при температурі 180ºС.

Потім вийняти форму з духовки й викласти виноград, який залишився.


Випікати ще 45 хвилин.

Готовий пиріг притрусити цукровою пудрою.

Окремим рядком: в принципі, замість винограду можна взяти будь-яку іншу ягоду — чорницю, малину, полуницю. Але я настійно рекомендую для початку спробувати саме з виноградом без кісточки. До речі, в оригінальному рецепті він був червоний, тому пиріг виглядав ефектніше. У нас же без кісточки продається лише зелений кишмиш, тому «маємо те що маємо». Але на смак, гадаю, це не надто вплинуло. 

2 Вересня, 2015 |

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Vantage Theme – Powered by WordPress.
Перейти до панелі інструментів