Впродовж 2014 року підприємства Хмельниччини отримали понад 200 мільйонів гривень бюджетної компенсації з ПДВ

0

Виробникам та експортерам Хмельниччини у 2014 році з державного бюджету відшкодовано 214 мільйонів гривень податку на додану вартість.

У алгоритмі повернення податкового кредиту домінує автоматичне відшкодування ПДВ платникам податків. «Автоматом» суб‘єктам господарювання відшкодовано 124 мільйони гривень бюджетної компенсації, що становить 58 відсотків від загальної суми. В абсолютних цифрах це на 65 мільйонів, або у два рази більше, ніж було відшкодовано в автоматичному режимі протягом аналогічного періоду 2013 року.

Поряд з цим за повідомленнями-рішеннями зменшено або ж відмовлено у бюджетному відшкодуванні суб’єктам підприємницької діяльності на загальну суму 36 мільйонів гривень. Названа цифра належить до, так званого віртуального ПДВ, оскільки є результатом участі несумлінних платників у різного роду групах ризику та тіньових схемах формування схемного податкового кредиту.

На думку, провідних фахівців Державної фіскальної служби Хмельниччини, запроваджена з 1 січня 2015 року система електронного адміністрування ПДВ має стати системним рішенням для контролю нарахування, сплати і відшкодування ПДВ, ліквідації «податкових ям» та схем махінацій.

«Запровадження нової системи унеможливить формування фіктивного кредиту та отримання неправомірного відшкодування ПДВ з бюджету, а це, у свою чергу, сприятиме підвищенню рівня надходжень податку до бюджету. Крім того, буде скорочено обсяг тіньової економіки в країні та витрати держави на адміністрування ПДВ. Крім того, значно скорочено кількість критеріїв, які дають право на отримання автоматичного відшкодування».- зауважив керівник Головного управління Державної фіскальної служби у Хмельницькій області Мар’ян Зеленецький.

13 Січня, 2015 |

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Vantage Theme – Powered by WordPress.
Перейти до панелі інструментів