Відкриття меморіальної дошки Максиму Ковалю

0

До подій на Майдані, війни на Сході нашої держави новітній історії України бракувало героїв, людей, які були б взірцем для інших. Нині ж у країні тисячі тих, кого не лукавлячи можна назвати героями. Серед них – шепетівчанин Максим Коваль.

18 березня, у школі-гімназії відбувся мітинг-реквієм з нагоди відкриття меморіальної дошки на честь загиблого під час проведення антитерористичної операції на Сході України, випускника школи, старшого сержанта, Максима Коваля.

Згадати подвиг Максима, висловити співчуття його рідним прийшли учні й педагоги школи, заступник міського голови Вахоцький Юрій Михайлович, спеціаліст управління освіти Підопригора Лілія Миколаївна, а також усі небайдужі, хто свято шанує пам’ять про нього.

– Ще зовсім недавно Максим радів життю, безстрашно боронив суверенітет України. Та війна безжально забрала його у нас, – зазначила директор школи Надія Василівна Качоровська. – Для педагогічного колективу та учнів школи відкриття меморіальної дошки – дуже велика честь. У нашому навчальному закладі приділяється значна увага військово-патріотичному вихованню, уже тривалий час працює свій музей. Цього року триває створення нової експозиції, присвяченої Максиму Ковалю. Його подвиг стане взірцем для учнів не тільки нашої, а й усіх шепетівських шкіл.

Після до болю зворушливих слів про героя громада вшанувала його подвиг хвилиною мовчання. До пам’ятного знаку присутні несли квіти.

Останні місяці змінили український народ, згуртували його. Ми вже ніколи не будемо такими, як колись. Немає сумніву, що меморіальна дошка Максиму Ковалю не стане просто табличкою на стіні будівлі школи, що згадка про одного із сотень полеглих у боях за Незалежність передаватиметься із покоління у покоління. І що на подвигах героїв виростуть діти, котрі й розбудують уже нову, сильну, єдину не на папері, а по духу Україну.

18 Березня, 2015 |

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Vantage Theme – Powered by WordPress.
Перейти до панелі інструментів