В умовах ведення бою хмельницькі прикордонники вчилися рятувати поранених

0

::__IHACKLOG_REMOTE_IMAGE_AUTODOWN_BLOCK__::0

В Національній академії Державної прикордонної служби України імені Богдана Хмельницького проходять курси з тактичної медицини для майбутніх військових. Вони були представлені під час недавнього візиту голови Комітету з питань охорони здоров’я Верховної Ради України, радника Президента Ольги Богомолець.

В перші два дні студенти випускних курсів проходили теоретичні заняття та практику на базі академії. На третій день програми бійця-рятувальника, що проводиться під егідою Світового конгресу Українців, передбачено навчання випускників в умовах максимально наближених до бойових. На полігоні використовувалися бойові машини, лунали постріли та вибухи. Не обійшлося і без крові.

– Основна завдання цих курсів – не медична, а домедична допомога. Військові мають знати, що робити із пораненим, аби доставити того живим до лікарні, – говорить начальник навчального відділу академії Сергій Псьол.

Інструктори з групи «Захист патріотів», що проводять навчання для хмельницьких прикордонників за стандартами НАТО, працюють з травня 2014 року. За цей час вони видали уже більше 9 тисяч сучасних покращених індивідуальних аптечок і навчили близько 12 тисяч військових.

– Наш курс оснований на досвіді країн, які брали участь у військових конфліктах. Нашою метою є подати наші знання українським захисникам та навчити правильно їх використовувати, – розповідає старший інструктор групи «Захисту патріотів Сергій Рижков.

Під час навчання кожен із студентів мав побувати у ролі потерпілого, рятувальника, медика або ж прикривати своїх товаришів. І в умовах симуляції бойових дій ніхто уже не робив підказок військовим і лише по завершенню процесу вказали на помилки. За словами інструкторів більшість успішно справилася зі своїм завданням.

– Нас і раніше навчали як надавати долікарську допомогу, але не в такій формі. Переважно це була теорія. А сьогодні ми в умовах ведення бою зуміли використати свої знання і засвоїти їх, – розповідає студент 4-ого курсу Олександр Свініцький

Цього року планують поділитися своїм досвідом з більш як трьома тисячами студентів з 14 ВУЗів України. Раніше інструктори уже провели курси у Львові, Києві та Житомирі. І всюди основною проблемою для повноцінного навчального процесу за їх словами була бюрократія. В Хмельницькому з цим простіше, і усі їхні питання вирішувалися досить швидко і було надано все необхідне.

13 Лютого, 2015 |

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Vantage Theme – Powered by WordPress.
Перейти до панелі інструментів