В Україні з журналістів і IT-шників пропонують створити кібервійська

0

Зміни до закону “Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію” Громадська рада при Держкомтелерадіо направила в парламент. Громадські організації, які входять в раду, одностайно вважають, що Україні доцільніше використовувати досвід мобілізованих до війська журналістів, піарщиків, SMM-щиків (спеціалістів з роботи в соцмережах), web-розробників і програмістів у профільній сфері. Тобто, потрібно створити щось на зразок спецзагону для ефективної протидії ворогу у інформаційній війні. Те, що зараз на цьому фронті Україна терпить поразку – очевидно.

Голова громадської ради при Держкомтелерадіо Олександр Човган, презентуючи проект перед голосуванням, сказав, що подібний підрозділ за повідомленням Guardian, уже створює британська армія – 77-му бригаду. Це, так би мовити, воїни Facebook, якi вже мають необхідний досвід роботи в нових медіа. Планується, що цей підрозділ 24 години на добу відповідатиме за нелетальні бойові дії. Буде контролювати, створювати і  перенаправляти інформаційні потоки у соцмережах (Facebook, Twitter, Вконтакте інші) і не тільки, використовуючи для цього усі сучасні засоби.

Піонером у залученні збройними силами держави соціальних медіа став Ізраїль. Тут це практикують з 2008 року. Армія оборони Ізраїля діє на 30 платформах, в число яких входить Twitter, Facebook, YouTube и Instagram. Інформацію там вони розміщують на шести мовах.

Активно кібервійська використовує і новостворена терористична квазі-країна Ісламська Держава. Через соцмережі до її лав залучають тисячі добровольців, в тому числі і з території колишнього СРСР.

Громадська рада при Держкомтелерадіо проголосувала за подання проекту закону “Про внесення змін до Закону України “Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію” (Про професійне кібервійсько)” до Верховної Ради.

В проекті прописали, що  ті, хто бажає служити у кібервійськах, самі будуть подавати заявки перед призовом. А оцінюватиме їх професійність і компетентність спеціальна комісія. Вона складатиметься фахівців, призначених громадськими радами при Держкомтелерадіо та Нацраді з питань телебачення і радіомовлення, тобто з досвідчених медіа-менеджерів і медіа-спеціалістів, що зробить не можливою корупцію.

27 Лютого, 2015 |

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Vantage Theme – Powered by WordPress.
Перейти до панелі інструментів