В Росії помер легендарний радянський тренер з Деражнянського району

0

У Санкт-Петербурзі у віці 73 років помер відомий радянський тренер з боксу Володимир Кушнір.

“Останні півроку Володимир Миколайович важко хворів, у нього були проблеми з серцем. Свій день народження – 1 січня йому виповнилося 73 роки – він відзначав у лікарні. Поховають Кушніра в Києві – така була його воля. Ще за життя просив: «хочу лежати поруч з мамою», – передає слова спортивного журналіста Костянтина Осипова сайт “БалтІнфо”.

Володимир Кушнір народився 1 січня 1942 року у селі Галузинці Деражнянського району. Боксом захопився у 10 років. Кар’єру перервав через травму плеча, провівши в рингу 87 боїв. У 1965 році Володимир Миколайович привів збірну Києва до перемоги на юнацькому чемпіонаті Української РСР. Незабаром його підопічний Наум Хан став призером Кубка СРСР-69 у складі «Трудових резервів».

З 1978 по 1980 роки, а потім з 1982 по 1986, Володимир Кушнір працював у збірній СРСР – готував національну команду до Олімпіади-80 у Москві. Загалом тренер підготував двадцять майстрів спорту, п’ять майстрів спорту міжнародного класу, дванадцять переможців Кубків та чемпіонатів Радянського Союзу.

15 Січня, 2015 |

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Vantage Theme – Powered by WordPress.
Перейти до панелі інструментів